Nazorg

U kunt bij ons terecht voor Nazorg

Nazorg

Er zijn een aantal zaken waarop u goed moet letten als u door de MKA chirurg bent behandeld.

Als er een gaasje op de wond is aangebracht, dan mag u dat na 30 minuten verwijderen. Indien de wond gehecht is, heeft de chirurg hiervoor hechtmateriaal gebruikt dat vanzelf binnen 14 dagen oplost. Indien hij een ander materiaal gebruikt wordt u dit verteld.

U mag de eerste 24 uur na de ingreep niet spoelen en krachtig uitspugen. U mag wel drinken.
De eerste 3-5 dagen wordt zacht voedsel aangeraden. De zon dient u in de eerste week zoveel mogelijk te vermijden, omdat dit zwelling kan veroorzaken. Na de behandeling kunt u een zwelling krijgen. Om de zwelling zoveel mogelijk te voorkomen, dient u direct na de ingreep goed te gaan koelen aan de buitenkant. Roken en alcohol worden de eerste week afgeraden.

Nadat de verdoving is uitgewerkt mag u drinken en eten. Wanneer de verdoving nog niet volledig is uitgewerkt kan u moeilijker slikken en heeft u het risico van verbranding bij het drinken van warme dranken.

De verdoving werkt meestal na 2-3 uren uit. U kunt daarna pijn krijgen. U heeft na de behandeling een recept meegekregen voor pijnstillers. Deze kunt u na de ingreep direct bij de apotheek ophalen. Voordat de verdoving is uitgewerkt kunt u alvast de pijnstiller innemen, volgens voorschrift. Indien er nog een antibioticakuur is voorgeschreven dient u deze volgens voorschrift in te nemen en af te maken.

Wanneer moet u contact opnemen?

  • Bij heftige en/of langdurige nabloeding
  • Bij een toenemende/blijvende zwelling en pijn na 3 dagen
  • Bij Slikproblemen
  • Bij koorts boven 38 graden

 

Als u vragen heeft of als u ongerust ben over de situatie na de ingreep
U kunt ons altijd bereiken op nummer 070 36 841 41. Indien de praktijk gesloten is dan is een boodschap ingesproken met het telefoonnummer dat u moet bellen om geholpen te worden.

Contactgegevens

Openingstijden

Nazorg

Is het de hoogste tijd voor deze behandeling?

Meld u aan en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.